FM-radioantenni vastaanoton parantamiseen

Eikö radio kuulu kunnolla? Edullisella lisäantennilla saat parannettua radiovastaanoton laatua – ja tämä antenni on helppo asentaa!

Tilaa tästä FM-dipoliantenni postitse toimitettuna hintaan 10 euroa (sis. toimituskulut) – lasku tulee antennin mukana. Tarkistathan ennen tilausta, että radiostasi löytyy sopiva antenniliitäntä! Lisäohjeita alempana tällä sivulla.

Tilauslomake

 

Antennin asennusohje

Tämä antenni on ULA/FM-taajuuksien vastaanottoon tarkoitettu lankamainen dipoliantenni (ns. ”lapamatoantenni”). Avattuna antenni on T-kirjaimen muotoinen ja sen voi kiinnittää esimerkiksi seinään tai kirjahyllyn taakse. Antenni kytketään radiovastaanottimeen ns. IEC-antenniliitännällä, jollainen löytyy useimmista stereolaitteista ja erillisistä radiovirittimistä. Pelkällä piiska-antennilla varustettuun matkaradioon antennia ei voi kytkeä. Antennissa on kuvan mukainen liitin:

Saavuttaaksesi parhaan mahdollisen Järviradion taajuuksien vastaanoton, sijoita antennilangat pystyasentoon kuvan mukaisella tavalla:

Radiovastaanoton laatu riippuu suuresti myös kuuntelupaikasta. Antennia kannattaa kokeilla liikutella huoneessa eri paikkoihin ja hiukan eri asentoihinkin kuunnellen samalla sopivaa radiotaajuutta. Mikäli lähetyssignaali ei kanna kuuntelupaikalle pitkän etäisyyden tai suurten maastoesteiden takia, lisäantennillakaan ei saa kuuluvuutta kunnolliseksi.

Tarkista oman alueesi taajuus Järviradion kuuluvuuskartalta!